Boek sculpturen

uit 2008 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

boek 26

2010

Boek 26 is een boek met prachtige illustraties van Kees de Kiefte. De kaft dient nu meer als een soort lijst. Deze bruine kaft samen met de zachte tinten van de geaquarelleerde illustraties op het iets wat gelige papier is een mooie samenspel van kleuren. Door mijn handeling door middel van snijden ontstaan er in het boek vlakken naast elkaar van kleine details van de illustraties. Als je goed kijkt vind je delen van dieren, bloemen en planten en andere natuurlijke structuren. Doordat er delen van de illustraties wegvallen worden de herkenbare illustraties abstract.

boek23 boek(et) vol droog bloemen

2010

Boek23 is een werk waar de bloemen en krullen uit de ovale vormvan de kaft komen. Het boek zelf werkt hierdoor als een omkadering of lijst.

boek22 De Goddelijke Komedie

2010

Boek22  is gemaakt uit het boek,de goddelijke  komedie, met houdgravure van Gustave Doré op de tekst van Dante Alighieri. Boukje heeft met een tegenstrijdige werkwijze  (het versnijden van boeken)  geprobeerd de liefde  te tonen die zij heeft voor deze illustraties te. Het is een samenspel geworden van  de sierlijk snijwerk van Boukje  en de mooie details van de illustraties van Gustave Doré

Boek20

2010

Boek20 zijn alle pagina’s verscheurd en daar na gekruld je ziet hier door bijna alle kleuren van het boek naast elkaar. De kleuren verwijzen meer naar bloemen en planeten terwijl de vorm meer geassocieerd word met haar van mens of dier .

Boek19 De Grond Waarop Ik Groeide

2010

Boek19 is geïnspireerd door de titel van het boek. Er groeien verschillende bermplanten uit het boek. Twee herkenbaren planten zijn gras en klaver.

Boek18 Nieuwe Vlinders Vangen.

2010

Boek18 is geïnspireerd door de titel van het boek. Er zijn ook vlinders in het werk te ontdekken . Deze vlinders worden als waren gevangen door het boek.

Boek17 bloemen, takken en grassen - kunstig geschikt

2010

Dit boek is speciaal gemaakt voor de veiling op vrijdag 5 februarie 2010 op de Affordable Art Faire in Brussel. De opbrengst van mijn werk gaat naar het goede doel The Belgian Kids Funds. Het werk is geïnspireerd op de titel van dit kleurrijke boekje, bloemen, takken en grassen - kunstig geschikt. Van alle kanten is er weer iets nieuws te ontdekken zoals je dat ook in een tuin zou kunnen doen.

Boek 16

2009

In dit boek groei als waren het papier door de kaft heen. Het papier bestaat vooral uit krullen en is in aller tijden verbonden met het boek.    

Boek 15

2009

Uit dit boek komen als waren de muzieknoten op met een golvende  beweging uit het boek. Het suggereert de muziekgolven waar de noten op mee deinzen. Dit boek hangt aan de muur en is om lijst met de kaft van het boek.

Boek 14

2009

Dit boek is versneden, gekruld en geplakt. Ook de kaft is mee versneden, waardoor er kleine groene elementen in het werk is ontstaan. Het is zeer suggestief. Je kunt onder andere een draak of een vogel er in terug vinden. Het werk heeft een Japans karakter.  

Boek 13

2009

Dit boek is in repen verscheurd en daarna verlijmd. Het heeft een herfstachtig karakter.  

Boek 12

2009

Deze boeksculptuur heeft veel natuurlijke structuren en vormen. Het heeft weg van boomschors of een droogboeket je zou eventueel ook paddenstoelen er in kunnen terug vinden.

Boek 11

2009

Dit boek bestaat alleen uit rond gesneden stroken waardoor er een open en architectonisch sculptuur is ontstaan.

boek 10

2009

De oppervlakte in dit (landkaarten)boek is als het waren weer uit het boek getrokken. Ook bij dit boek zijn alle delen van het boek nooit los geweest van het boek zelf zoals bij de andere boeken.

boek 9

2009

Bij dit boek is het voor het eerst dat ik echt duidelijk buiten het boek werk. Hele slierten komer er uit. Het heeft een lichte link naar de natuur.

boek 8

2009

Dit boek is gekozen vanwege de mooi gekleurde bladzijden. De bladzijdens zijn tot over de top gesneden en zelf gescheurd. Ook de kaft is voor een gedeelte verscheurt.

boek 7

2009

De bladzijden blijven bij dit boek niet geheel intact. Er zijn stukken uit dit boek gesneden waardoor er gaten in het boek ontstaan. hierbij is minder een link te leggen naar natuur structuren.

boek 6

2009

In dit boek is er verder onderzocht naar een waaier boek zo als boek 2 maar dan met soort lus technieken

boek 5

2009

In dit werk zijn er duidelijke vormen vanuit de natuur. Ook is hier de eerste kleine stap om buiten het boek te werken doormiddel van een steel met een knop er aan dat uit het boek steekt.

boek 4 Wat is de natuur?

2009

Dit boek ik gekozen vanwege de titel (Wat is deNatuur) en het vergeelde papier. De vormen blijven hierin weliswaar abstract maar doen toch vaak denken aan boomschors.

boek 3

2008

Het boek is gekozen vanwege de kleuren. Mijn reactie hierop waren bloemachtige vormen.

boek 2

2008

Dit werk is naar een kant gesneden en gekruld kant zodat de bladeren in een waaier blijven staan.

boek 1

2008

Dit is het eerste boek waar ik het mes in heb gestoken. Dit boekje zou ik in stukken gaan snijden om de functie weg te halen en in dezelfde handeling esthetische vormen toe te voegen.